Υποστηρικτής εξτρεμιστικών ακροδεξιών κινημάτων φέρεται να είναι ο νεαρός δράστης της αιματηρής επίθεσης με σπαθί που διαπράχθηκε σήμερα σε ένα σχολείο της πόλης Τρολχάταν όπου φοιτούν κυρίως παιδιά μεταναστών.

Τα σουηδικά ΜΜΕ τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο εχθρικά διακείμενο έναντι του Ισλάμ και της μετανάστευσης, τον οποίο συνάρπαζαν οι πολεμικές ταινίες και τα μυθιστορήματα του συγγραφέα Στίβεν Κινγκ.

Ο δράστης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, είχε μεταφορτώσει στον λογαριασμό του στον ιστότοπο YouTube ταινίες για τον Χίτλερ και τον ναζισμό και η αστυνομία «ερευνά» ακριβώς για αυτό το λόγο το ενδεχόμενο να είχε «πολιτικά κίνητρα» έγραψε το περιοδικό Expo, που παρακολουθεί τη δράση διαφόρων κυρίως ολιγομελών οργανώσεων της ακροδεξιάς.

Στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο άνδρας είχε αναρτήσει την περασμένη εβδομάδα έκκληση στους Σουηδούς Δημοκράτες, το ακροδεξιό κόμμα που εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο, να οργανώσουν δημοψήφισμα για τη μετανάστευση.

Ο 21χρονος δράστης επιτέθηκε στο σχολείο, σκότωσε έναν καθηγητή και έναν μαθητή, ενώ τραυμάτισε επίσης έναν καθηγητή και έναν μαθητή που νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Ο μασκοφόρος με το σπαθί τραυματίστηκε σοβαρά από αστυνομικά πυρά, εξέπνευσε στο νοσοκομείο ενώ λίγο νωρίτερα πόζαρε και σε φωτογραφία με μαθητές...