Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι καταδίκασε την επίθεση με πέτρες χθες το βράδυ κατά της αλβανικής πρεσβείας στην Ποντγκόριτσα.

"Ζήτησα από τις αρχές του Μαυροβουνίου να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του προσωπικού μας. Η δέσμευση της Αλβανίας στις ευρω-ατλαντικες αξίες παραμένει σταθερή και δεν πρόκειται να αλλάξει από τους χούλιγκαν, οι ιδέες των οποίων απειλούν την ανάπτυξη της περιοχής μας", έγραψε ο κ Μπουσάτι στο Twitter.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου καταδίκασε επίσης την επίθεση κατα της αλβανικής Πρεσβείας. "Καταδικάζουμε την επίθεση με πέτρες στην πρεσβεία της φίλης χώρας, της γειτονικής Αλβανίας," αναφέρεται στο Twitter της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου.

Η αλβανική Πρεσβεία δέχθηκε αρχικά επίθεση με πέτρες περίπου στης 19:00 το βράδυ (20.00 ωρα Ελλάδος), ενώ "γύρω στις 10 μ.μ. μια σφοδρή έκρηξη ακούστηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο μπροστά από το κτίριο" - όπως είπε ο Πρεσβευτής της Αλβανίας στην Ποντγκόριτσα Ερμάλ Φιλο σε τηλεοπτικό κανάλι των Τιράνων.

Χιλιάδες πολίτες εδώ και αρκετές ημέρες διαδηλώνουν εναντίον του Πρωθυπουργού Μίλο Τζουκάνοβιτς και ζητούν την παραίτησή του.