Πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και αστυνομικών ξέσπασαν σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία

Ειδικότερα, νεκροί είναι δύο αστυνομικοί και τέσσερις τζιχαντιστές, έπειτα από έφοδο σε σπίτι στη στην περιοχή Καγιαπινάρ της πόλης Ντιγιάρμπακιρ.

Οι τουρκικές αρχές έχουν διευρύνει τις επιχειρήσεις εναντίον αυτών που υποπτεύονται πως είναι πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα που σκότωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους –τη χειρότερη επίθεση αυτού του είδους στην τουρκική ιστορία– για την οποία οι αρχές κατηγορούν την τζιχαντιστική οργάνωση.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως οι συριακές μυστικές υπηρεσίες και οι κούρδοι μαχητές, και όχι μόνο το Ισλαμικό Κράτος, βρίσκονται πίσω από την επίθεση που είχε στόχο συλλαλητήριο ακτιβιστών και οργανώσεων πολιτών που πρόσκεινται στην κουρδική υπόθεση, στην Άγκυρα.

Όπως ανέφερε ο Ερντογάν, το Ισλαμικό Κράτος, κούρδοι του PKK και η... συριακή μυστική αστυνομία διαδραμάτισαν όλοι ρόλο στο μακελειό που θεωρείται το πιο αιματηρό στην ταραγμένη ιστορία της Τουρκίας.