current views are: 1

27 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση08:19

Δεκάδες συλλήψεις στην Τουρκία σε επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους

Τριάντα άνθρωποι που εκτιμάται ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) συνελήφθησαν σήμερα στην πόλη Κόνια (Ικόνιο), στην κεντρική Τουρκία, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. 

Δημοσίευση 08:19’
αρθρο-newpost

Τριάντα άνθρωποι που εκτιμάται ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) συνελήφθησαν σήμερα στην πόλη Κόνια (Ικόνιο), στην κεντρική Τουρκία, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. 

Δεκάδες συλλήψεις ατόμων που εκτιμάται ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) συνελήφθησαν συνελήφθησαν σήμερα από την τουρκική αστυνομία σε επιδρομές που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις, μετέδωσε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Συνολικά 71 άτομα συνελήφθησαν, με 21, ανάμεσά τους επτά παιδιά, να φορούν χειροπέδες σε ταυτόχρονες επιδρομές σε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων. Τριάντα άνθρωποι συνελήφθησαν στην πόλη Κόνια (Ικόνιο), στην κεντρική Τουρκία, και άλλοι 20 στο Κοτζαελί, μια βιομηχανική επαρχία ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε το Dogan.

Σε μία ξεχωριστή εξέλιξη ο τουρκικός στρατός ανέφερε πως 17 άνθρωποι που επιχείρησαν να περάσουν παράνομα στη Συρία συνελήφθησαν στην επαρχία Ελμπεΐλί του Κιλίς.

Χθες η αστυνομία εξαπέλυσε σειρά επιχειρήσεων εναντίον ομάδων του ΙΚ, περιλαμβανομένης και μίας επιδρομής σε περισσότερα από 12 σπίτια στο Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολική Τουρκία), κατά την οποία επτά μαχητές σκοτώθηκαν και 12 ακόμη συνελήφθησαν.

Η τουρκική αστυνομία ενέτεινε τις επιχειρήσεις της κατά της τζιχαντιστικής αυτής οργάνωσης μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις 10 Οκτωβρίου στην Άγκυρα με θύματα 102 ανθρώπους πριν από πορεία υπέρ της ειρήνης του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και άλλων κομμάτων, όπως και οργανώσεων της Αριστεράς.

«Με τη χθεσινή επιχείρηση αποτρέψαμε μια επίθεση μεγαλύτερη εκείνης στην Άγκυρα. Κατασχέσαμε πολλές συσκευές και υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή βομβών. Υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής μονάδας του ΙΚ σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση», δήλωσε αξιωματούχος ασφαλείας στο Reuters.«

«Ένας βομβιστής αυτοκτονίας που είχε ζωσμένα στο σώμα του εκρηκτικά σκοτώθηκε επίσης στην επιχείρηση προτού βρει την ευκαιρία να επιτεθεί στο προσωπικό ασφαλείας», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η τουρκική αστυνομία ενέτεινε τις επιχειρήσεις της κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης καθώς πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, ενώ στη χώρα επικρατεί μεγάλη ένταση μετά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις 2 Οκτωβρίου στην Άγκυρα με θύματα 102 ανθρώπους πριν από πορεία υπέρ της ειρήνης του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και άλλων κομμάτων, όπως και οργανώσεων της Αριστεράς. 

Το Ισλαμικό Κράτος είναι ο κύριος ύποπτος αυτής της πλέον πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώνεται στην ιστορία της Τουρκίας. Κατηγορίες έχουν ήδη απαγγελθεί σε τέσσερα μέλη του ΙΚ, τα οποία έχουν φυλακιστεί. 

Η τουρκική αντιπολίτευση κατηγορεί την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση ότι έχει δείξει επιείκεια στα τζιχαντιστικά κινήματα της Συρίας που πολεμούν το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.


σχετικα αρθρα