Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό της βίαιης σύλληψης μιας έγχρωμης μαθήτριας από λευκό αστυνομικό σε Λύκειο της Κολούμπια, στην Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, το οποίο έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, χάρη σε ερασιτεχνικά βίντεο που τράβηξαν, πιθανότατα, συμμαθητές της. 

Το βίντεο δείχνει έναν λευκό αστυνομικό να συλλαμβάνει την μαύρη κοπέλα, ρίχνοντάς την από την καρέκλα της και χτυπώντας την προτού τη σύρει στο πάτωμα, έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το ερασιτεχνικό υλικό που ανέβηκε στο Twitter με τις λέξεις-κλειδιά #AssaultAtSpringValleyHigh διαδόθηκε πολύ γρήγορα στο διαδίκτυο, αποτυπώνοντας την βία του αστυνομικού προς την μαθήτρια, και απέσπασε χιλιάδες επικριτικά σχόλια. 

Ο Κέρτις Ουίλσον, εκπρόσωπος της αστυνομίας της κομητείας Ρίτσλαντ, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η μαθήτρια είχε κληθεί «επανειλημμένα», για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, να βγει από την αίθουσα και είχε αρνηθεί.

Ο αστυνομικός, ο οποίος σύμφωνα με τους μαθητές ονομάζεται Μπεν Φιλντς, τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να διεξαχθεί εσωτερική έρευνα για το περιστατικό, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Το NBC συμπλήρωσε ότι έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις εναντίον του Φιλντς σε ομοσπονδιακό δικαστήριο με την κατηγορία ότι βάζει στο στόχαστρο αφροαμερικανούς μαθητές.

Δείτε το βίντεο: