Φόρο τιμής στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου της Παρασκευής στην Γαλλία απέτισε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«O πόνος σας είναι και δικός μας πόνος», δήλωσε από τη Ζιρόντ ανατολικά του Μπορντό ο Γάλλος πρόεδρος, απευθυνόμενος στους συγγενείς των 43 θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος που συγκλόνισε πριν από πέντε μέρες τη χώρα.

Περίπου χίλιοι άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους πολλά μέλη της κυβέρνησης, συμμετείχαν στην πολιτική τελετή που οργανώθηκε στο Πτι-Παλέ-ε-Κορνάν, ένα από τα γειτονικά χωριά του Πουισεγκέν που είχε τους περισσότερους νεκρούς από το δυστύχημα.

Πριν από την τελετή, ο Φρανσουά Ολάντ συνομίλησε κεκλεισμένων των θυρών με περίπου 160 συγγενείς των θυμάτων.

Μεταξύ αυτών περιλαμβανόταν η οικογένεια του οδηγού του φορτηγού και του τρίχρονου γιου του, που έχασαν επίσης τη ζωή τους στη σύγκρουση.

«Η έρευνα θα διεξαχθεί μέχρι τέλους από τη δικαιοσύνη», τους είπε ο πρόεδρος και υποσχέθηκε πως θα γίνει γνωστή "η αλήθεια" για τις συνθήκες του δυστυχήματος, κατά το οποίο τα δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες με εντυπωσιακή ταχύτητα.

Η τραγωδία συγκλόνισε τη Γαλλία και την Ευρώπη, με μηνύματα αλληλεγγύης να κατακλύζουν τη χώρα και συλλυπητήρια τηλεγραφήματα να φθάνουν στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο τροχαίο από το 1982 όταν είχαν σκοτωθεί 53 άνθρωποι στη Μπον, στην περιοχή της Χρυσής Ακτής, ανατολικά της Γαλλίας.