Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στα σύνορα Αυστρίας - Γερμανίας, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να εισρέουν συνεχώς, τη θερμοκρασία να πέφτει και τις υποδομές να είναι υπερπλήρεις.

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η άφιξη προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα Αυστρίας - Γερμανίας, στην πόλη Πασάου. Συνολικά την Τετάρτη καταγράφηκαν περισσότεροι από 6.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία και οι οργανώσεις αρωγής δεν είναι πλέον σε θέση να αντεπεξέλθουν, ενώ τα έκτακτα καταλύματα για τους πρόσφυγες στο Πασάου και τη γύρω περιοχή είναι υπερπλήρη.

Καθώς μάλιστα έχει μειωθεί και ο αριθμός των λεωφορείων που μεταφέρουν τους πρόσφυγες προς τα καταλύματα οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν ώρες μέσα στο κρύο, την υγρασία και το σκοτάδι. Περίπου στις 3 τα ξημερώματα σήμερα κατάφεραν να μεταφερθούν οι τελευταίοι πρόσφυγες από τα σύνορα, όπως δήλωσε ο Χάινριχ Όνσταϊν εκπρόσωπος της αυστριακής αστυνομίας του Φράιγιουνγκ.

Από την πλευρά του ο Λόταρ Βένους, αξιωματούχος της δημοτικής αρχής του Πασάου, προειδοποίησε: «Είναι απλώς θέμα χρόνου πότε θα παγώσει το πρώτο βρέφος εδώ».