Μπορεί η Ουκρανία να βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας λόγω των εμφύλιων συγκρούσεων στα ανατολικά, ωστόσο ένας άνθρωπος έχει βγει κερδισμένος. Πρόκειται για τον πρόεδρο της χώρας Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος έχει δει την ήδη μεγάλη περιουσία του να αυξάνεται περισσότερο τον τελευταίο χρόνο. 

Όπως προκύπτει από την έρευνα έγκυρου ουκρανικού περιοδικού, ο Ποροσένκο έχει περιουσία ύψους 979 εκατ. δολαρίων, ποσό που έχει αυξηθεί... 20% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που τον κατατάσσει στην έκτη θέση των πλουσιότερων επιχειρηματιών της χώρας του. 

«Η ντόλτσε βίτα (γλυκιά ζωή) είναι κάτι περισσότερο από μια μεταφορά όσον αφορά τις υποθέσεις του Πέτρο Ποροσένκο», ειρωνεύεται το περιοδικό.

Ο ουκρανός πρόεδρος είναι ιδιοκτήτης της σοκολατοποιίας Roshen. Παρά την υπόσχεσή του, δεν έχει προχωρήσει στην πώλησή της ισχυριζόμενος πως, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για μια τέτοια συναλλαγή.

Σύμφωνα με το Novoie Vremia, οι επιχειρήσεις πάνε πολύ καλά για τον Ποροσένκο και στον τραπεζικό τομέα: 

Η διεθνής επενδυτική τράπεζα του προέδρου αύξησε το ενεργητικό της κατά 84,8% την ώρα που το τραπεζικό σύστημα της χώρας έχει καταρρεύσει και 60 τραπεζικά καταστήματα έχουν κλείσει.

Σε προσπάθεια του Γαλλικού Πρακτορείου να επικοινωνήσει μαζί του, ο εκπρόσωπος του Ποροσένκο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος.

Η φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία που βρίσκεται στην εξουσία στο Κιεβο έχει υποσχεθεί να καταπολεμήσει τη διαφθορά που διαβρώνει τη χώρα σε όλα τα επίπεδα, καθώς και την επιρροή των ολιγαρχών στην εξουσία.

Με φόντο τη βαθιά οικονομική κρίση, η οποία επιδεινώνεται από τη φονική ένοπλη σύγκρουση στις φιλορωσικές αυτονομιστικές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, όλοι οι άλλοι ολιγάρχες είδαν τις περιουσίες τους να μειώνονται.