Η Αίγυπτος επιβεβαίωσε ότι ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο με το οποίο χάθηκε η επαφή συνετρίβη στο κεντρικό Σινά.

Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε μια υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.

Λίγο νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA είχε μεταδώσει επικαλούμενο πηγή της ρωσικής αρχής πολιτικής αεροπορίας ότι το αεροπλάνο που είχε αναχωρήσει από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με προορισμό την Αγία Πετρούπολη εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στον κυπριακό εναέριο χώρο.

Η ίδια πηγή είχε δηλώσει ότι πρόκειται για ένα αεροπλάνο Airbus A-321, με 224 επιβαίνοντες -επιβάτες και πλήρωμα- της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia.

Το χρονικό

Η αιγυπτιακές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με το επιβατικό αεροπλάνο που μεταφέρει 212 ανθρώπους λίγο μετά την απογείωσή του από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, με προορισμό την Ρωσία, δήλωσαν πριν από λίγο πηγές της αιγυπτιακής αεροπορίας.

Το αεροπλάνο αυτό μετέφερ κυρίως ρώσους τουρίστες, ενώ οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι διεξάγεται σχετική έρευνα.

Πηγές της ασφάλειας στην χερσόνησο του Σινά επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες ότι χάθηκε η επαφή με αεροπλάνο.

Ωστόσο λίγο αργότερα ο επικεφαλής της αιγυπτιακής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τα αεροπορικά δυστυχήματα δήλωσε ότι το αεροπλάνο με το οποίο χάθηκε η επαφή κατά το ταξίδι του προς την Ρωσία εξήλθε με ασφάλεια από τον αιγυπτιακό εναέριο χώρο και είχε επαφή με τις τουρκικές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

"Η ρωσική αεροπορική εταιρεία μας είπε ότι το ρωσικό αεροπλάνο με το οποίο χάσαμε την επαφή είναι ασφαλές και ότι ήρθε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας και ότι διέρχεται τώρα από τον τουρκικό εναέριο χώρο", δήλωσε ο Αϊμάν αλ Μουκάνταμ, επικεφαλής της κεντρικής αρχής της Αιγύπτου που είναι αρμόδια για τα αεροπορικά δυστυχήματα.