Ιταλία: Χωρίς δήμαρχο η Ρώμη, παραιτήθηκαν 26 δημοτικοί σύμβουλοι

Ιταλία: Χωρίς δήμαρχο η Ρώμη, παραιτήθηκαν 26 δημοτικοί σύμβουλοι

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτσο Μαρίνο, εξέπεσε του αξιώματός του, εξαιτίας της παραίτησης είκοσι έξι δημοτικών συμβούλων. Ο κεντροαριστερός δήμαρχος είχε αποσύρει την Τετάρτη την παραίτησή που είχε υποβάλει την 12η Οκτωβρίου, με την ελπίδα να συζητηθεί το πολιτικό του μέλλον σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα όμως αποφάσισε ότι δεν υπήρχαν περιθώρια για να μπορέσει να συνεχισθεί η διακυβέρνηση της πρωτεύουσας της Ιταλίας σε συνεργασία με το κόμμα Αριστερά / Οικολογία / Ελευθερία και ζήτησε από τους συμβούλους του να παραιτηθούν.

«Όσοι με μαχαίρωσαν έχουν όνομα, επώνυμο, και έναν και μοναδικό εντολοδότη», δήλωσε ο Μαρίνο. Για τους περισσότερους πολιτικούς αναλυτές, δεν εννοεί παρά τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας περιορίστηκε να πει από τη δική του πλευρά ότι «δεν υπήρξε καμία συνωμοσία των μεγάρων της εξουσίας κατά του Μαρίνο. Ήταν, απλώς, ένας δήμαρχος που έχασε την επαφή με τους ανθρώπους του, με την πόλη του».

Στην ιταλική πρωτεύουσα αναμένεται να ορισθεί τώρα έκτακτος διαχειριστής στην θέση του δημάρχου, πριν διεξαχθούν πρόωρες δημοτικές εκλογές την άνοιξη του 2016.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο