Για ανθρωποκτονία από αμέλεια διώκονται οι τρεις ιδιοκτήτες του νυκτερινού κέντρου στο Βουκουρέστι που καταστράφηκε την Παρασκευή από πυρκαγιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 30 άνθρωποι και σχεδόν 200 να τραυματιστούν.
 

Οι τρεις άνδρες κλητεύθηκαν μέσα στην ημέρα "από την Εισαγγελία της χώρας προκειμένου να ανακριθούν ως ύποπτοι ανθρωποκτονίας από αμέλεια", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Το βράδυ της Παρασκευής, δύο πυροτεχνήματα προκάλεσαν πυρκαγιά στο εσωτερικό της ντισκοτέκ Colectiv, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άνθρωποι που είχαν έρθει να παρακολουθήσουν μια συναυλία. Άλλοι τέσσερις υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Αυτόπτες μάρτυρες και τα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε πολλές παραβιάσεις των κανονισμών, μεταξύ των οποίων η απουσία εξόδου κινδύνου και η χρήση εύφλεκτων υλικών για την ηχομόνωση της ντισκοτέκ.

Η ντισκοτέκ, που στεγαζόταν σε ένα παλιό εργοστάσιο παπουτσιών στο κέντρο του Βουκουρεστίου, δεν διέθετε τις απαιτούμενες άδειες για φιλοξενία συναυλιών πόσο μάλλον για σόου με πυροτεχνήματα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ.

Η εισαγγελία θα πρέπει τώρα να προσδιορίσει ποιος --η δημαρχία του διαμερίσματος, η πυροσβεστική, η τοπική αστυνομία ή η επιθεώρηση χώρων διασκέδασης-- θα έπρεπε να είχε διασφαλίσει ότι είχε δοθεί μια τέτοια άδεια προτού επιτρέψει τη λειτουργία της ντισκοτέκ.