current views are: 1

4 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση02:29

Αφγανή λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου γιατί αγάπησε συνομήλικό της

Μία νεαρή Αφγανή, η οποία υποχρεώθηκε να παραντρευτεί παρά τη θέλησή της, λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από Ταλιμπάν και πολέμαρχους όταν επιχείρησε να «κλεφτεί» με άλλον άντρα.

Δημοσίευση 02:29’
αρθρο-newpost

Μία νεαρή Αφγανή, η οποία υποχρεώθηκε να παραντρευτεί παρά τη θέλησή της, λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από Ταλιμπάν και πολέμαρχους όταν επιχείρησε να «κλεφτεί» με άλλον άντρα.

Μία νεαρή Αφγανή, η οποία υποχρεώθηκε να παραντρευτεί παρά τη θέλησή της, λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από Ταλιμπάν και πολέμαρχους όταν επιχείρησε να «κλεφτεί» με άλλον άντρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων στο Γαλλικό Πρακτορείο, το σκληρό οπτικό υλικό, το οποίο αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από την τηλεόραση, δείχνει τον λιθοβολισμό της γυναίκας. Η ηλικία της Ροξαχάνα υπολογίζεται μεταξύ 19 και 21 ετών και φαίνεται μέσα σε μία τρύπα στη γη και γύρω από αυτήν άντρες να της πετούν πέτρες.

Η γυναίκα ακούγεται να επαναλαμβάνει την Shahada (σ.σ την ομολογία της ενότητας του Θεού-Αλλάχ και την πίστη στον Προφήτη Μωάμεθ) και η φωνή της να γίνεται όλο και πιο ψιλή στη διάρκεια του σχεδόν 30 δευτερολέπτων βίντεο, τη γνησιότητα του οποίου πιστοποίησαν οι τοπικές αρχές.

Η στυγερή δολοφονία της νεαρής γυναίκας  έγινε πριν από περίπου μία εβδομάδα στο Γκαλμίν, μία περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της επαρχίας Γκορ, την Φιροζκόχ.

«Η Ροξαχάνα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από τους Ταλιμπάν, τους τοπικούς θρησκευτικούς ηγέτες και τους ανεύθυνους, ένοπλους πολέμαρχους», δήλωσε η  κυβερνήτης Σίμα Τζογιέντα στο Γαλλικό Πρακτορείο, καταδικάζοντας τον λιθοβολισμό και κάνοντας έκκληση στην Κμαπούλ να λάβει μέτρα ώστε να «καθαρίσει η περιοχή». Η Τζογιέντα, μία από τις μόλις δύο γυναίκες κυβερνήτες του Αφγανιστάν, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες των αρχών η οικογένεια της νεαρής «την είχε παντρέψει δια της βίας με κάποιον που δεν ήθελε αυτή κι ετοιμαζόταν να κλεφτεί με έναν άνδρα συνομήλικό της».

«Είναι το πρώτο περιστατικό στην περιοχή, αλλά δεν θα είναι το τελευταίο. Οι γυναίκες γενικώς έχουν προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα κι ειδικά στην Γκορ. Ο άνδρας με τον οποίον ετοιμαζόταν να κλεφτεί δεν λιθοβολήθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνήτης.

 


σχετικα αρθρα