Η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη απειλεί να οδηγήσει στην ανάφλεξη των συγκρούσεων μεταξύ των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, σύμφωνα με τον σλοβένο πρωθυπουργό, Μίρο Τσεράρ.

«Εάν η μεταναστευτική κρίση δεν τεθεί υπό επαρκή έλεγχο, με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, ελλοχεύει η πιθανότητα συγκρούσεων μεταξύ των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων», δήλωσε ο Τσεράρ σε συνέντευξη Τύπου.

«Ενδεχομένως μια μικρής κλίμακας σύγκρουση μπορεί να πυροδοτήσει μια ευρύτερη αντίδραση, εξαιτίας της πρόσφατης ιστορίας (της περιοχής) και γι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία να επιλύσουμε αυτή την κρίση ενιαία, καθώς καμία χώρα δεν μπορεί να δώσει λύση μόνη της σε αυτό το πρόβλημα», τόνισε.

«Κλείσιμο των συνόρων θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε στρατιωτικές εντάσεις μεταξύ των χωρών των δυτικών Βαλκανίων» δήλωνε αρκετές ώρες νωρίτερα η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα ΜέρκελΉδη υπάρχουν εντάσεις σε χώρες των δυτικών Βαλκανίων «και δεν επιθυμώ να φτάσουμε σε ένοπλες συγκρούσεις εκεί», είπε στη διάρκεια της συγκέντρωσης του CDU στο Ντάρμστατ.