Σε έκρηξη στον έναν κινητήρα οφείλεται η συντριβή του μοιραίου Airbus A321 στην έρημο του Σινά, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, μεταδίδουν τα Αιγυπτιακά ΜΜΕ. 

Επικαλούμενη πηγές στην ερευνητική επιτροπή, η αιγυπτιακή εφημερίδα  Al-Masry Al-Youm μεταδίδει πως τα πρώτα στοιχεία από την αποκωδικοποίηση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους δείχνουν πως μία έκρηξη σε έναν από τους κινητήρες ήταν η αιτία της συντριβής που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και των 224 ατόμων που επέβαιναν σε αυτό.

Καθώς δεν εστάλη σήμα κινδύνου στον πύργο ελέγχου, η ίδια πηγή ανέφερε πως η έκρηξη πιθανότατα ήταν τεράστια και επηρέασε και τον άλλον κινητήρα άμεσα. «Η έρευνα δεν έδειξε προς το παρόν καμία εμπλοκή τρομοκρατών» αναφέρει η ίδια πηγή, η οποία πρόσθεσε πως τα δείγματα από τα συντρίμμια θα δείξουν εάν στο αεροσκάφος υπήρχαν υλικά που παραπέμπουν σε εκρηκτικό μηχανισμό ή εάν η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα μηχανικής βλάβης

Το σενάριο της έκρηξης ενισχύει και η μαρτυρία ιατροδικαστή ο οποίος εξέτασε τις μισές από τις σορούς που συνελέγησαν από το σημείο της συντριβής. Όπως δήλωσε,  συμπεραίνει ότι πολλοί από τους επιβαίνοντες φαίνεται να είχαν υποστεί φρικτά εγκαύματα λίγο πριν πεθάνουν.  Εξήγησε περίπου το ένα πέμπτο των επιβαινόντων έφεραν τέτοια εγκαύματα. 

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλεί βίντεο που τραβήχτηκε δύο μόλις ώρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους στην έρημο και το οποίο έφεραν στη δημοσιότητα σήμερα ρωσικά ΜΜΕ.  

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της ρωσικής ερευνητικής επιτροπής ανέφερε πως ανακτήθηκαν από το μέρος της συντριβής σημαντικά «στοιχεία και αντικείμενα» και ότι η περιοχή των ερευνών έχει διευρυνθεί.