Η αεροπορία της Ρωσίας χτυπάει μόνο στόχους τρομοκρατών επανέλαβε στη Σύνοδο του ASEAN ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας, που αποκάλυψε πως περίπου 25.000 με 30.000 ξένοι μαχητές πολεμούν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους

«Δεν πραγματοποιούνται χτυπήματα κατά οποιουδήποτε άλλου στόχους παρά μόνο κατά τρομοκρατών» ανέφερε ο Ανατόλι Αντόνοφ που διέψευσε τη στοχοθέτηση θέσεων της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης. 

Από την έναρξη της επιχείρησης έχουν πραγματοποιηθεί 1600 έξοδοι αεροσκαφών, και σκοτώθηκαν εκατοντάδες τρομοκράτες, ενώ καταστράφηκε μεγάλο μέρος της υποδομής στις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχό τους, ανέφερε ο ίδιος. 

Ο Αντόνοφ, κατά την τοποθέτησή του αποκάλυψε πως «αυτή τη στιγμή περίπου 25.000 με 30.000 ξένοι μισθοφόροι μάχονται στο πλευρό του ΙΚ, περιλαμβανομένων ατόμων από την Ρωσία. Εάν επιστρέψουν στις εστίες τους είτε θα διαδώσουν την εξτρεμιστική ιδεολογία τους, είτε θα επιδοθούν σε ανατρεπτικές δραστηριότητες».

Η Ρωσία ανησυχεί με την αυξανόμενη επιρροή του ΙΚ στο βόρειο Αφγανιστάν, δίπλα στα σύνορα με το Τατζικιστάν και του Τουρκμενιστάν. Κατά τον  αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, οι τζιχαντιστές έχουν εδραιώσει την παρουσία τους σε 25 από τις 34 επαρχίες του Αφγανιστάν