Δεκαοκτώ άνθρωποι - δύο Τούρκοι στρατιώτες και 16 Κούρδοι αντάρτες - σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και ανταρτών του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Είναι οι πρώτοι θάνατοι Τούρκων στρατιωτών που καταγράφονται μετά τον εκλογικό θρίαμβο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), κόμματος το οποίο είχε ιδρύσει και ελέγχει ο νυν πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επανέλαβε τη βούλησή του να πολεμήσει μέχρι τέλους το ΡΚΚ.

Η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε για δεύτερη ημέρα τις θέσεις των ανταρτών στο Ιράκ και στην νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι. Στους βομβαρδισμούς της Τρίτης, 16 στόχοι καταστράφηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Νταγκλίκα της επαρχίας Χακάρι, στη νοτιοανατολική Τουρκία και στα βουνά του βορείου Ιράκ, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο στην ιστοσελίδα του.

Εικοσάχρονος έπεσε νεκρός από πυρά στην πόλη Σιλβάν, όπου οι αρχές διέταξαν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε τρεις γειτονιές για δεύτερη συνεχή ημέρα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και της πτέρυγας νεαρών ανταρτών πόλης του ΡΚΚ συνεχίστηκαν όλη την ημέρα.

Τα τουρκικά καταδιωκτικά είχαν ήδη πραγματοποιήσει παρόμοιες επιδρομές τη Δευτέρα, την επομένη του θριάμβου του ΑΚΡ στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, που του επέτρεψε να ανακτήσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, την οποία είχε χάσει πέντε μήνες νωρίτερα.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο κ. Ερντογάν είχε υποσχεθεί ότι θα συνέχιζε τη μάχη εναντίον των «τρομοκρατών» του ΡΚΚ.