Η κυβέρνηση της Βρετανίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κατάρριψης του ρωσικού Airbus A321 το οποίο συνετρίβη το περασμένο Σάββατο στην έρημο του Σινά λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Ειδικότερα αποφασίστηκε να διακοπούν προσωρινά οι πτήσεις αεροσκαφών από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, με το πρωθυπουργικό γραφείο αν εκφράζει τον φόβο ότι το ρωσικό Airbus A321 που συνετρίβη στο Σινά «μπορεί να καταρρίφθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό».

Η κυβέρνηση τόνισε πάντως ότι ενώ συνεχίζεται η έρευνα «δεν μπορεί να πει κατηγορηματικά» ποια ήταν η αιτία της συντριβής του αεροσκάφους που παρέσυρε στον θάνατο 224 ανθρώπους.

«Όμως, καθώς έρχονται στο φως περισσότερες πληροφορίες, ανησυχούμε ότι το αεροπλάνο μπορεί να καταρρίφθηκε από έναν εκρηκτικό μηχανισμό», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Για προληπτικούς λόγους, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν απόψε για το Σαρμ ελ Σέιχ θα καθυστερήσουν, ώστε να δοθεί χρόνος σε μια ομάδα Βρετανών εμπειρογνωμόνων, που βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για το αιγυπτιακό θέρετρο, να εξετάσει τα μέτρα ασφαλείας στο τοπικό αεροδρόμιο.