Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά άφησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με το πως συνετρίβη το Airbus A321 στην έρημο του Σινά. 

Ο  εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα για την αιτία της συντριβής, προσθέτοντας πάντως πως η Ουάσιγκτον δεν αποκλείει ενδεχόμενη «ανάμιξη τρομοκρατών» στην καταστροφή, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 224 ανθρώπους.

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει την αιτία του συμβάντος, πάντως δεν αποκλείουμε τίποτε, ούτε την πιθανότητα ανάμιξης τρομοκρατών», είπε ο Τζος Έρνεστ κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Την ίδια στιγμή συστάσεις προς τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν την Χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, απέστειλαν Γερμανία και Γαλλία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προέτρεψε σήμερα τους Γερμανούς πολίτες που ταξιδεύουν ή παραθερίζουν ήδη στην Αίγυπτο να αποφεύγουν να μεταβαίνουν στην Χερσόνησο του Σινά, ενώ επισήμανε ότι ορισμένες εταιρείες έχουν αναστείλει τα δρομολόγιά τους προς την περιοχή και κάλεσε όσους αφορούν οι εξελίξεις αυτές να επικοινωνούν με τα ταξιδιωτικά τους πρακτορεία ή αεροπορικές εταιρείες.

Επικαιροποιώντας τις ταξιδιωτικές της συστάσεις σχετικά για την Αίγυπτο, το υπουργείο διατήρησε σε ισχύ «την προειδοποίηση» που εξέδωσε για την Χερσόνησο του Σινά και επισήμανε ότι τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.

Γερμανοί εμπειρογνώμονες συμμετέχουν στις έρευνες, προστίθεται.

Λίγο αργότερα το υπουργείο ενημέρωσε εκ νέου τις ανακοινώσεις στον ιστότοπό του και σημείωσε ότι οι δομές ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ αξιολογούνται σε αυτό το στάδιο.

Η γαλλική κυβέρνηση, από την πλευρά της, «δεν συνιστά» στους Γάλλους πολίτες να επισκέπτονται το Σαρμ Ελ Σέιχ, στην Χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, απ' όπου απογειώθηκε το μοιραίο ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε το Σάββατο, εκτός εάν «συντρέχουν επιτακτικοί, ιδίως επαγγελματικοί λόγοι», ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.