Στη σύλληψη 20 ατόμων ύποπτα για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος προχώρησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Τουρκίας στη νοτιοδυτική επαρχία της Αττάλειας, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύντομα η σύνοδος κορυφής της G20, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Η Αττάλεια θα φιλοξενήσει την ετήσια σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 20 πλουσιότερων χωρών του πλανήτη στις 15 και 16 Νοεμβρίου. Η ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνει θέματα που έχουν σχέση με την τρομοκρατία και την καταπολέμηση του ΙΚ. 

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένονται επίσης στο τουρκικό θέρετρο για τη σύνοδο κορυφής.
Οι αρχές επιβάλλουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενόψει της συνόδου της G20, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε παραθαλάσσιο θέρετρο στη Μεσόγειο, μακριά από το κέντρο της πόλης της Αττάλειας. 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ihlas, οι επιδρομές της αστυνομίας διεξήχθησαν ταυτόχρονα σε τρεις συνοικίες της Αττάλειας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν δύο Ρώσοι και δύο γυναίκες.