Εδαφικά κέρδη στην κεντρική Συρία σημείωσαν ισλαμιστές αντάρτες, την ώρα που οι μάχες στη χώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως ισχυρίζεται το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι ανταρτικές οργανώσεις ανακατέλαβαν έτσι όλες τις περιοχές που είχε θέσει υπό τον έλεγχό του πριν από έναν μήνα ο συριακός στρατός στην κεντρική επαρχία Χάμα.

«Μαχητές της ισχυρής οργάνωσης Αχραρ Αλ Σαμ, μαζί με άλλες οργανώσεις ισλαμιστών και ανταρτών κατέλαβαν το πρωί την Ατσχάν και άλλες γειτονικές περιοχές», έπειτα από σφοδρές μάχες τη νύχτα με τις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών και των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών είχε θέσει υπό τον έλεγχό του την Ατσχάν στις 10 Οκτωβρίου.

Δεκαέξι μέλη του συριακού στρατού και φιλοκυβερνητικών οργανώσεων και τουλάχιστον επτά αντάρτες σκοτώθηκαν στις τελευταίες μάχες, ανακοίνωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

«Όλες οι νίκες που κατήγαγαν οι κυβερνητικές δυνάμεις και με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών στην περιοχή χάθηκαν. Είναι μια αποτυχία για το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ», δήλωσε ο κ. Ραχμάν.

Την Πέμπτη οι ισλαμιστές ανακατέλαβαν το Ταλ Σάκε, στην ίδια περιοχή.