Να ξυρίσει το μουστάκι του απειλεί ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, εάν η κυβέρνησή του δεν τηρήσει την υπόσχεσή της να παραδώσει ένα εκατομμύριο εργατικές κατοικίες έως τα τέλη του 2015.

«Εάν την 31η Δεκεμβρίου δεν έχω παραδώσει την εκατομμυριοστή κατοικία, θα ξυρίσω το μουστάκι μου για να με τιμωρήσω και προκειμένου όλος ο κόσμος να γνωρίζει ότι δεν τήρησα την υπόσχεσή μου» δήλωσε ο σοσιαλιστής ηγέτης χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που αναμεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα, που είχε καταρτιστεί από τον προκάτοχο του Νικολάς Μαδούρο, τον Ούγκο Τσάβες, στοχεύει στο να στεγασθούν όλες οι οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους στις πλημμύρες που έπληξαν την χώρα στα τέλη του 2010.

Σημειώνεται ότι ο Ούγκο Τσάβεζ, που απεβίωσε το 2013, είχε υποσχεθεί να παραδώσει στις οικογένειες αυτές τρία εκατομμύρια κατοικίες έως το 2013. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, σχεδόν 800.000 έχουν διανεμηθεί και στόχος είναι ο αριθμός αυτός να ανέλθει στο ένα εκατομμύριο έως τα τέλη του 2015.