current views are: 5

6 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση17:52

Επιβεβαιώνει ο ΟΑΧΟ τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία

Επιβεβαίωσε δημοσίευμα του Reuters περί χρήσης χημικών όπλων σε μάχες μεταξύ τζιχαντιστών και ανταρτών στη Συρία ο ΟΑΧΟ.

Δημοσίευση 17:52’
αρθρο-newpost

Επιβεβαίωσε δημοσίευμα του Reuters περί χρήσης χημικών όπλων σε μάχες μεταξύ τζιχαντιστών και ανταρτών στη Συρία ο ΟΑΧΟ.

Επιβεβαίωσε δημοσίευμα του Reuters περί χρήσης χημικών όπλων σε μάχες μεταξύ τζιχαντιστών και ανταρτών στη Συρία ο ΟΑΧΟ.

Ο οργανισμός πρόσθεσε ότι ένα ακόμη χημικό όπλο, αέριο χλωρίου, χρησιμοποιήθηκε «κατά τα φαινόμενα» επίσης στο Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας τον Μάρτιο.

«Η ομάδα [σ.σ. των ειδικών] μπόρεσε να επιβεβαιώσει με τη μεγαλύτερη δυνατή βεβαιότητα ότι δύο πρόσωπα εκτέθηκαν σε αέριο μουστάρδας και είναι πολύ πιθανό ότι οι συνέπειες αυτού του χημικού όπλου προκάλεσαν τον θάνατο ενός παιδιού», ανέφερε ο ΟΑΧΟ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Χθες βράδυ το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσαν επικαλούμενα πηγές στον Οργανισμό και μια έκθεσή του ότι το μουστάρδας χρησιμοποιήθηκε στη Μάρεα, στην επαρχία του Χαλεπιού, την 21η Αυγούστου, κατά τη διάρκεια μαχών ανάμεσα σε τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και αντάρτες.


σχετικα αρθρα