ΔΙΕΘΝΗ

Βομβιστική επίθεση στη Nιγηρία

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2011, 07:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βομβιστική επίθεση στη Nιγηρία
Facebook Twitter Whatsapp
Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στη βόρεια Νιγηρία, λίγες μόνο ώρες αφού ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Γκουντλάκ Τζόναθαν ορκίστηκε για την πρώτη πλήρη θητεία του και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών πολιτών, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.
Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στη βόρεια Νιγηρία, λίγες μόνο ώρες αφού ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Γκουντλάκ Τζόναθαν ορκίστηκε για την πρώτη πλήρη θητεία του και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών πολιτών, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι. Η έκρηξη, που έγινε σε πολυσύχναστη περιοχή με κέντρα διασκέδασης κοντά σε στρατώνα, έπληξε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Μάμυ, που βρίσκεται στα όρια της πόλης Μπαουτσί, γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής (7 το βράδυ ώρα Γκρίνουτς), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Μουχάμαντ Ινταμπαβα, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ευθύνεται για την έκρηξη ενώ οι αρχές δεν έχουν προβεί ακόμη σε συλλήψεις.

«Υπάρχουν καταγεγραμμένα θύματα. Οι περισσότεροι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι σοροί των νεκρών απομακρύνθηκαν» δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού Εθνικής Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών. Η περιοχή μαστίζεται από συμπλοκές, καθώς αποτελεί σημείο συνάντησης των Μουσουλμάνων του Βορρά και των Χριστιανών του Νότου.