current views are: 1

13 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση14:14

«Νεκρός ο Τζιχάντι Τζον» λέει το αμερικανικό Πεντάγωνο

Για θάνατο του δήμιου του Ισλαμικού Κράτους, γνωστού ως «Τζιχάντι Τζον» κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη συριακή πόλη Ράκα, κάνουν λόγο αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες.

Δημοσίευση 14:14’
αρθρο-newpost

Για θάνατο του δήμιου του Ισλαμικού Κράτους, γνωστού ως «Τζιχάντι Τζον» κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη συριακή πόλη Ράκα, κάνουν λόγο αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες.

Για θάνατο του δήμιου του Ισλαμικού Κράτους, γνωστού ως «Τζιχάντι Τζον» κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη συριακή πόλη Ράκα, κάνουν λόγο διεθνή ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες, μία είδηση που επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε πως ο τρομοκράτης ήταν «μόνο πρόσωπο υψηλού ενδιαφέροντος» που στοχοθετήθηκε στην αεροπορική επίθεση.

Σε αυτό το πλαίσιο εξέφρασε την «εύλογη βεβαιότητα» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τον θάνατο του βρετανού δημίου του Ισλαμικού Κράτους.

Νωρίτερα το BBC, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, μετέδωσε πως είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι ο Βρετανός τζιχαντιστής σκοτώθηκε κατά την επιδρομή στην «ανεπίσημη» πρωτεύουσα του χαλιφάτου, στη Συρία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον επεσήμανε πως παρότι δεν είναι σίγουρο ότι το πλήγμα ήταν πετυχημένο, ήταν σωστή επιλογή το να στοχοθετηθεί ο Μοχάμεντ Εμουάζι. 

Ο τζιχαντιστής εμφανίστηκε πέρυσι σε βίντεο με αποκεφαλισμούς ομήρων από χώρες της δύσης ανάμεσά τους οι δημοσιογράφοι Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλει αλλά και άλλοι. 

Ο Κάμερον επεσήμανε πως εάν επιβεβαιωθεί η επιτυχία της επιδρομής θα ήταν «ένα χτύπημα στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους», και περιέγραψε τον Εμουάζι ως «μία σοβαρή απειλή» για τους πολίτες. 

«Ήταν ο εκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους, και σκότωσε πολλούς μουσουλμάνους επίσης, ενώ σκόπευε να εκτελέσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους», συνέχισε ο Κάμερον. 

Σε σύντομη ανακοίνωσή του, το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε πως πραγματοποιήθηκε επιδρομή από μη επανδρωμένο αεροσκάφος η οποία στόχευε στον Εμουάζι και σημείωσε πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάλυση των στοιχείων. 


σχετικα αρθρα