current views are: 3

13 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση22:39

Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινότητα – Στο πλευρό της Γαλλίας οι ηγέτες οι ΗΠΑ και της ΕΕ

Σοκ έχουν προκαλέσει οι ταυτόχρονες και συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι με τους ηγέτες να στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης στη Γαλλία.

Δημοσίευση 22:39’
αρθρο-newpost

Σοκ έχουν προκαλέσει οι ταυτόχρονες και συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι με τους ηγέτες να στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης στη Γαλλία.

Σοκ έχουν προκαλέσει οι ταυτόχρονες και συντονισμένες  τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι με τους ηγέτες να στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης στη Γαλλία.

Ο αμερικανός πρόεδρος ενημερώνεται διαρκώς για όλες τις εξελίξεις και σε δηλώσεις του τόνισε πως οι ΗΠΑ ξέρουν τι σημαίνει τρομοκρατία, καθώς έχουν περάσει απο παρόιμοια κατάσταση.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ​  δήλωσε βαθύτατα συγκλονισμένη από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, χωρίς προς το παρόν να προχωρήσει σε κάποια άλλη δήλωση. 

«Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι», ήταν το πρώτο σχόλιο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για τα όσα συμβαίνουν στο Παρίσι​. Από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένεις των θυμάτων ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στον γαλλικό λαό.

Στο πλευρό του γαλλικού λαού βρίσκεται και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος μέσω του twitter δήλωσε σοκαρισμένος. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. 

Η Γαλλία δεν είναι μόνη της, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίο Ντόλαντ Τουσκ.

«Μπορείτε ασφαλώς να υπολογίζετε σε κάθε συνεργασία από μέρους της κυβέρνησής μου και των ισπανικών υπηρεσιών ασφαλείας στον ακατάπαυστο αγώνα εναντίον της τρομοκρατικής βαρβαρότητας», ανέφερε ο πρωθυπουργος της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι σε μήνυμά του προς τις γαλλικές αρχές.


σχετικα αρθρα