Σοκάρει το νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, στο οποίο το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύει απειλές για νέες επιθέσεις στη Γαλλία, αν συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά των μαχητών του.

Το βίντεο κυκλοφόρησε μία ημέρα μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και σε αυτό φαίνεται ένας μαχητής του ISIS να καλεί τους γάλλους μουσουλμάνους να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

«Όσο συνεχίζετε τις βομβιστικές επιθέσεις δεν θα ζείτε εν ειρήνη. Θα φοβάστε ακόμη και να πάτε στην αγορά», αναφέρει ένας αραβόφωνος γενειοφόρος, ο οποίος είναι πλαισιωμένος από άλλους μαχητές.

Και συνεχίζει το παραλήρημα: "Έχετε πάρει εντολή να πολεμήσετε τους απίστους όπου τους βρίσκετε, τί περιμένετε λοιπόν; Υπάρχουν όπλα και αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα και στόχοι που μπορούν να πληγούν. Υπάρχουν όλα τα δηλητήρια, επομένως δηλητηριάστε το νερό και το φαγητό τουλάχιστον ενός από τους εχθρούς του Αλλάχ".

 

Tριήμερο πένθος κήρυξε στη Γαλλία ο Φρανσουά Ολάντ

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τόνισε πως "οι επιθέσεις προετοιμάστηκαν από το εξωτερικό και πρόκειται για πράξη απόλυτης βαρβαρότητας. Στρατός και αστυνομία έχουν κινητοποιηθεί στη Γαλλία".

«Οι επιθέσεις ήταν συντονισμένες, σχεδιασμένες και οργανωμένες από το εξωτερικό, με βοήθεια από το εσωτερικό της Γαλλίας», είπε ο Φρανσουά Ολάντ, συμπληρώνοντας «Αποτίω φόρο τιμής στους υπερασπιστές της χώρας που πολέμησαν τους τρομοκράτες χθες. Ολοι τους υπερέβαλαν εαυτόν και θα συνεχίσουν να προσπαθούν όσο μπορούν τις επόμενες ημέρες».

Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε άνανδρη την επίθεση και είπε πως θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να καταπολεμηθεί η τρομοκρατική απειλή. «Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα εντός των συνόρων και σε όλες τις περιοχές», προειδοποίησε.

«Σε αυτή την πιο κρίσιμη και αβέβαιη στιγμή, καλώ για ενότητα και κουράγιο», πρόσθεσε, ενώ ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί στο γαλλικό κοινοβούλιο τη Δευτέρα. «Ακόμη κι αν είναι πληγωμένη η Γαλλία, θα σηκωθεί», πρόσθεσε, ενώ κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη Γαλλία.