Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς έκρινε σήμερα "περισσότερο απαραίτητο από ποτέ" να υπάρξει ένας "συντονισμός του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας", μετά τις χθεσινοβραδινές αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

"Τώρα είναι περισσότερο απαραίτητο από ποτέ, υπό τις συνθήκες που γνωρίζουμε, να συντονίσουμε τον διεθνή αγώνα κατά της τρομοκρατίας", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός από τη Βιένη, πριν από την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης για την Συρία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην αυστριακή πρωτεύουσα.

"Ένας από τους στόχους της σημερινής συνόδου στη Βιένη είναι ακριβώς να δούμε συγκεκριμένα πως μπορούμε να ενισχύσουμε κι άλλο τον διεθνή συντονισμό στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους", πρόσθεσε ο Φαμπιούς.

Περίπου 20 χώρες μετέχουν στην σύνοδο που διεξάγεται σήμερα στη Βιένη. Μεταξύ των συμμετεχόντων βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ. Οι συνομιλίες στην αυστριακή πρωτεύουσα αποσκοπούν στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία.