Με ένα μανιφέστο μίσους και θανάτου το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε το Σάββατο την ευθύνη για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής.

«Οκτώ αδελφοί, που έφεραν ζώνες με εκρηκτικά και ήταν οπλισμένοι με επιθετικά τουφέκια, έβαλαν στόχο τοποθεσίες που είχαν επιλεγεί επιμελώς στην καρδιά του Παρισιού», αναφέρεται στην ανακοίνωση των ακραίων ισλαμοφασιστών, που χαρακτηρίζουν νουμερο 1 στόχο τη Γαλλία.

Όπως αναφέρουν οι τζιχαντιστές στο κείμενό τους «οι επιθέσεις έγιναν στο όνομα του Αλλάχ από στρατιώτες του Χαλιφάτου που έδωσαν την απάντησή τους σε όλους όσοι κατέστρεψαν τα σπίτια τους, τις ιδιοκτησίες τους». Μάλιστα, απειλούν με νέες επιθέσεις σε Λονδίνο, Ρώμη, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον.

Πριν από μερικούς μήνες το ISIS είχε τραβήξει ένα βίντεο μίσους στο οποίο καλούσε σε αιματοκύλισμα εναντίον της Γαλλίας. 

«Τι περιμένετε; Τρομοκρατήστε τη Γαλλία, δηλητηριάστε την τροφή και το νερό τους. Κάνε τους να χάσουν τον ύπνο τους από το φόβο και την ανασφάλεια».

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα άρρωστα λόγια, μίσους και θρησκευτικού παραλληρήματος των τζιχαντιστών, στο βίντεο με το οποίο είχαν προαναγγεί την τρομοκρατική επίθεση.

Χτύπημα κατά της ανθρωπότητας χαρακτήρισε ο γάλλος πρόεδρος τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι με την εκατόμβη νεκρών και τραυματιών.

Ο Ολάντ κηρύσσει τον πόλεμο στο χαλιφάτο

Ο Φρανσουά Ολάντ, σε νέο του διάγγελμα μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη με τον τρόπο αυτό, χαρακtηρίζοντας τα χτυπήματα «πράξη πολέμου» από το Ισλαμικό Κράτος. Όπως είπε,  η επίθεση οργανώθηκε και προετοιμάστηκε από το εξωτερικό με βοήθεια μέσα από τη Γαλλία.

«Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα στο "σπίτι" τους και σε όλες τις περιοχές» είπε ο κ. Ολάντ, κάνοντας λόγο για πράξεις απόλυτης βαρβαρότητας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS.

Ήδη διεθνείς αναλυτές, γαλλικός Τύπος και κοινή γνώμη εκφράζουν προβληματισμό για την ορολογία που χρησιμοποίησε στο διάγγελμά του ο Φρανσουά Ολάντ.

Θεωρούν ότι η Γαλλία είναι σε «ανοιχτό πόλεμο» με την τρομοκρατία...