Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η γαλλική αστυνομία για τον εντοπισμό ενός άνδρα που φέρεται ως ο 8ος από τους τρομοκράτες που έσπειραν το θάνατο στο Παρίσι την Παρασκευή. Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα του AP σύμφωνα με το οποίο οι αρχές σταμάτησαν τον φυγά στα σύνορα με το Βέλγιο αλλά τον άφησαν να φύγει. 

Πρόκειται για τον Abdeslam Salah, ο οποίος χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επικίνδυνος» από τις γαλλικές αρχές.  Η αστυνομία καλεί όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τις αρχές, ωστόσο καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην επιχειρήσουν να τον εξουδετερώσουν, γιατί φέρεται να είναι οπλισμένος και επικίνδυνος. 

Η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητας και τη φωτογραφία του. Έχει ύψος 1.75 μ. και είναι 28 ετών. 

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το Associated Press, τέσσερις πηγές από την αστυνομία που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, οι αρχές σταμάτησαν τον φυγά στα σύνορα με το Βέλγιο, έκαναν έλεγχο στην ταυτότητά του, του έκαναν ερωτήσεις, ωστόσο τον άφησαν να φύγει.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, η γαλλική αστυνομία ταυτοποίηση ακόμη δύο δράστες στης επίθεσης.

«Ακόμη δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν μέσω των δαχτυλικών τους αποτυπωμάτων» αναφέρει η γαλλική εισαγγελία, σημειώνοντας ότι αμφότεροι ήταν Γάλλοι πολίτες, που κατοικούσαν στο Βέλγιο.

Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 20 και 31 ετών, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν στο Stade de France και στο 11ο διαμέρισμα.