Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι για νέα χτυπήματα σε μεγάλες ευρωπαίκές πόλεις.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο RTL ο Βαλς είπε ότι η Γαλλία πρέπει να προετοιμασθεί για νέες επιθέσεις, τονίζοντας ότι η χώρα του είναι πιθανόν να πληγεί και πάλι "τις επομένες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες". 

"Θα ζήσουμε για πολύ με την απειλή αυτή, πρέπει να προετοιμασθούμε", δήλωσε τονίζοντας ότι οι επιθέσεις αυτές "συνελήφθησαν, οργανώθηκαν, σχεδιάστηκαν στη Συρία" .

Μάλιστα όπως είπε τρομοκρατικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται "όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά και κατά άλλων ευρωπαϊκών χωρών", προειδοποίησε λέγοντας ότι οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ματαίωσαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων το καλοκαίρι. 

Η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε τη νύκτα εφόδους σε σπίτια ισλαμιστών σε ολόκληρη τη Γαλλία, ανακοίνωσε ο Μανουέλ Βαλς.
"Κάνουμε χρήση του νομικού πλαισίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να ανακρίνουμε ανθρώπους που ανήκουν στο εξτρεμιστικό τζιχαντιστικό κίνημα...και όλους όσοι εκφράζουν μίσος προς τη δημοκρατία", δήλωσε ο πρωθυπουργός.