current views are: 1

16 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση08:21

Μουζάλας: Πιθανόν έχουν περάσει τρομοκράτες από την Ελλάδα – Τεράστια η βιομηχανία πλαστών διαβατηρίων

«Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να αποκλείσει να έχουν περάσει και τρομοκράτες από την Ελλάδα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχολιάζοντας τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. 

Δημοσίευση 08:21’
αρθρο-newpost

«Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να αποκλείσει να έχουν περάσει και τρομοκράτες από την Ελλάδα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχολιάζοντας τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. 

«Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να αποκλείσει να έχουν περάσει και τρομοκράτες από την Ελλάδα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχολιάζοντας τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Μουζάλας δήλωσε επίσης:

Στην Ελλάδα, τη Σερβία, την Κροατία διαπιστώθηκε (σ.σ ο Σύρος), μετά είχε άλλες τέσσερις διαδρομές και δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένος. Δεν είναι κατηγορία για τις άλλες χώρες, είναι έπαινος σε εμάς.

Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας έκανε λόγο για τεράστια βιομηχανία με πλαστά διαβατήρια στην Τουρκία, στον απόηχο της δήλωσης της υπουργού Δικαιοσύνης της Γαλλίας ότι το διαβατήριο σύρου πρόσφυγα που βρέθηκε στη σορό ενός από τους τρομοκράτες ήταν πλαστό. 

Σε άλλο σημείο, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως ακροδεξιά στοιχεία θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το τρομοκρατικό χτύπημα εις βάρος των προσφύγων. «Ευτυχώς και η Μέρκελ και ο Γιουνκέρ έχουν αντιταχθεί σε αυτές τις μειοψηφικές απόψεις» σημείωσε. 

«Σαν να ήταν Βέλγος ο τρομοκράτης και να πληρώσουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα όλοι οι Βέλγοι… Είναι ανοησία, πρέπει όμως να γίνουν πιο προσεκτικοί οι έλεγχοι και τα μέτρα ασφαλείας» τόνισε ο υπουργός. 

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα στην Τουρκία, Ιορδανία και Λίβανο θα μπορούσαν να γίνουν πολύ καλύτερα οι έλεγχοι των προσφύγων, και με μεγαλύτερη αξιοπιστία. «Στη θάλασσα δεν μπορεί να γίνει έλεγχος, στη θάλασσα κάνεις διάσωση, στη θαλασσινά σύνορά μας δεν μπορούμε να κάνουμε αποτροπή» εξήγησε. 

«Τα hotspots προχωράνε, είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, δεν θέλουμε να φτιάξουμε τεράστια γκέτο, αυτό δημιουργεί δυσκολίες, προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι έως το τέλος του χρόνου» τόνισε ακόμη. 

«Είναι προς τιμήν της χώρας μας που κάτω από τρομακτικά αντίξοες συνθήκες γίνονται έλεγχοι… Αξιοποιούμε στο έπακρο τα εργαλεία που έχουμε, και ζητάμε κι άλλα αλλά δεν είναι επαρκή. Έχουμε 50 μηχανήματα δακτυλοσκόπησης, ζητήσαμε 100 και δεν μας έχουν δοθεί. Έχουμε 309 άνδρες έχουμε ζητήσει 640 για ταυτοποίηση» σχολίασε ο Γιάννης Μουζάλας. 

Ερωτηθείς εξάλλου για τη δήλωση πολωνού αξιωματούχου που ανακοίνωσε ότι η χώρα του δεν θα δέχεται πλέον πρόσφυγες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο υπουργός δήλωσε πως «παρεμβαίνουμε πολιτικά ώστε να μη κλείσουν τα σύνορα». «Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας ώστε να υπάρχει σχέδιο σε περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα» σχολίασε.

 


σχετικα αρθρα