«Ο γιος μου δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κανέναν και πιθανότατα ανατινάχθηκε εξαιτίας του στρες» αποκάλυψε σε συνέντευξή της η μητέρα του βομβιστή του Παρισιού Ιμπραήμ Αμπντεσλάμ, ο οποίος ανατινάχθηκε σε επίθεση έξω από την καφετέρια Coptoir Voltaire. 

Ο 31χρονος Αμπντεσλάμ ήταν ένα από τα τρία αδέλφια τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της αστυνομίας ως μέλη του πυρήνα των ISIS και ανατινάχθηκε έξω από το καφέ Comptoir Voltaire, κοντά στο Bataclan όπου έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα την Παρασκευή το βράδυ.

Ο αδελφός του Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, συνελήφθη στην Molenbeek στις δυτικές Βρυξέλλες, μια ημέρα μετά τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, στην οποία τουλάχιστον 129 σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Η αστυνομία έχασε την ευκαιρία να συλλάβει τον τρίτο αδελφό, Σαλάχ, ο οποίος διέσχισε τα σύνορα του Βελγίου μετά τις επιθέσεις. Αυτός ο άνθρωπος είναι τώρα το αντικείμενο διεθνούς ανθρωποκυνηγητού.

Μιλώντας έξω από το σπίτι της οικογένειας, η οικογένεια Αμπντεσλάμ υποστήριξε ότι ήταν έκπληκτη για το γεγονός ότι ο Ιμπραήμ ανατινάχθηκε κοντά στο Stade de France, αν και είχε βρεθεί στη Συρία.

Δεν σχεδίαζε να σκοτώσει κανέναν, αυτό είναι σίγουρο. Το γεγονός ότι ανατινάχθηκε χωρίς να σκοτώσε κανέναν, λέει πολλά.

Η οικογένεια πρόσθεσε: «Εμείς τον είδαμε δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις. Δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι σχεδιάζει να κάνει κάτι βίαιο».

Η οικογένεια του Αμπντεσλάμ ωστόσο, παραδέχθηκε ότι ο νεαρός βομβιστής είχε περάσει «μεγάλο χρονικό διάστημα» στη Συρία.

«Ήμασταν πραγματικά έκπληκτοι για το γεγονός ότι συμμετείχε και ο Σαλάχ. Ο Ιμπραήμ ήταν διαφορετικός. Βλέπαμε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, τουλάχιστον εν μέρει. Αλλά όχι τόσο ώστε να σκεφτούμε ότι θα διαπράξει μια αποτρόπαια πράξη σαν κι αυτή».

Ένα άλλο μέλος της οικογένειας των τριών αδελφών ισχυρίστηκε ότι ο Ιμπραήμ δεν ήθελε να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας: «Ίσως τα εκρηκτικά εξερράγησαν πρόωρα από ατύχημα. Ίσως ήταν το άγχος».

Η βόμβα στο Comptoir Voltaire ήταν μία από τις επτά θανάσιμες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από μαχητές της Τζιχάντ στην αιματοχυσία του Παρισιού.