Την εκτίμηση ότι η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Παρίσι ήταν απλά η αρχή και ότι θα ακολουθήσουν και άλλα χτυπήματα εξέφρασε ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, μιλώντας τη Δευτέρα στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, στην Ουάσιγκτον.

«Σίγουρα δεν θα το θεωρούσα μεμονωμένο περιστατικό», προειδοποίησε ο Μπρέναν και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι αυτή δεν είναι η μόνη επιχείρηση που έχει στα σκαριά η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος».

Όπως σημείωσε «αυτή τη στιγμή οι μυστικές υπηρεσίες στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη εργάζονται πυρετωδώς ώστε να ξετυλίξουν την υπόθεση». Εξάλλου, όπως υπογράμμισε «δεν αφορά απλά στην Ευρώπη» και πρόσθεσε: «πιστεύω ότι εμείς στις ΗΠΑ θα πρέπει επίσης να είμαστε αρκετά προσεκτικοί».

Είπε ακόμα ότι η CIA είχε μια «σημαντική προειδοποίηση» ότι κάτι σχεδιαζόταν πριν από τις πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι, κάτι για το οποίο όπως έκανε εξάλλου γνωστό και το Ιράκ υπήρχαν ήδη αναφορές στις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Νωρίτερα, σήμερα, κυκλοφόρησε νέο βίντεο των  τζιχαντιστών μέσω του οποίου εκτοξεύονται νέες απειλές κατά των χωρών που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Συρίας, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ.

«Λέμε στα κράτη που συμμετέχουν στη σταυροφορική εκστρατεία ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα ζήσετε με το θέλημα του Θεού μια ημέρα σαν της Γαλλίας και με τη βοήθεια του Θεού, όπως χτυπήσαμε τη Γαλλία στο κέντρο της στο Παρίσι, ορκιζόμαστε ότι θα χτυπήσουμε την Αμερική στο κέντρο της στην Ουάσιγκτον», λέει ένας άνδρας στο επίμαχο βίντεο.