Επεισόδια σημειώθηκαν στη Λευκωσία σε εκδήλωση για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του τουρκοκυπριακού κρατιδίου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ειδικότερα νεαρά μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώτου (ΕΛΑΜ), ανάμεσά τους και μαθητές, έριξαν πέτρες και κροτίδες σε αυτοκίνητα με τουρκοκυπριακούς αριθμούς. 

Η αστυνομία εξετάζει τρία διαφορετικά περιστατικά:

  • Στο πρώτο περιστατικό μαθητές προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητο Τουρκοκυπρίου, ο οποίος δεν θέλησε να προβεί σε καταγγελία. Τελικά αστυνομικοί μετέφεραν τον Τουρκοκύπριο στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου από όπου επέστρεψε στα κατεχόμενα.
  • Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Γρίβα Διγενή όταν νεαροί προκάλεσαν ζημιές σε δεύτερο όχημα Τουρκοκύπριου, τραυματίζοντας τον οδηγό στο μάτι. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
  • Το τρίτο περιστατικό έγινε στην οδό Χυτρών, όπου και πάλι νεαροί έριξαν πέτρες εναντίον οχήματος με τουρκοκυπριακές πινακίδες, τραυματίζοντας στο στήθος άλλα δύο άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία.