Δεν έχουν τέλος οι συγκλονιστικές μαρτυρίες από την επίθεση στον συναυλιακό χώρο του Bataclan στο Παρίσι, όπου την Παρασκευή οι τζιχαντιστές άνοιξαν αδιακρίτως πυρ εναντία στο ανυποψίαστο πλήθος. 

Ένα από τα άτομα που κατάφεραν να γλυτώσουν, ο Philonenko Gregoire περιέγραψε πως σώθηκε, προσπαθώντας να «δείχνει νεκρός».

«Ενώ βρισκόταν στο πάτωμα με τα πόδια διπλωμένα, ένας από τους τρομοκράτες τον πλησίασε και κλώτσησε το πόδι του για να δει αν ήταν ζωντανός», είπε η κόρη του  Gregoire, Valentine, στο Euronews. Αυτό όμως που δεν γνώριζε (ο τρομοκράτης), ήταν πως το πόδι που κλωτσούσε ήταν τεχνητό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει το αντανακλαστικό τίναγμα του σώματος που θα πρόδιδε τον φοβισμένο άνδρα.

«Η αντίδραση του μπαμπά μου ήταν ανεπαίσθητη και έτσι ο τρομοκράτης τον κλώτσησε άλλες δυο φορές για να σιγουρευτεί ότι δεν κουνιόταν. Στη συνέχεια ο άγνωστος άνδρας σταμάτησε δίπλα του και πυροβόλησε τον διπλανό του, που βρισκόταν σε απόσταση 30 εκατοστών από το κεφάλι του», ανέφερε η γυναίκα στη συγκλονιστική της περιγραφή.

Όπως επισήμανε ο πατέρας της, πριν σκοτωθεί ο άτυχος άνδρας που βρισκόταν πεσμένος δίπλα του, ο ίδιος είχε αισθανθεί το λέιζερ του όπλου στο μέτωπό του. «Δεν ξέρω γιατί είμαι ακόμα ζωντανός. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι το τεχνητό μου πόδι», εξήγησε ο άνδρας, που στάθηκε απίστευτα τυχερός μέσα στην ατυχία του.