current views are: 2

16 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση19:26

Συναγερμός και στη Σουηδία – Απειλές κατά κοινοβουλίου και κυβέρνησης

Αξιωματούχοι κάνουν  λόγο για απειλητικό email, που σύμφωνα με τη σουηδική δημόσια τηλεόραση προειδοποεί για χτύπημα στο κοινοβούλιο την Τρίτη

Δημοσίευση 19:26’
αρθρο-newpost

Αξιωματούχοι κάνουν  λόγο για απειλητικό email, που σύμφωνα με τη σουηδική δημόσια τηλεόραση προειδοποεί για χτύπημα στο κοινοβούλιο την Τρίτη

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στη Σουηδία έπειτα από απειλητικό email που, όπως υποστηρίζουν, έλαβαν το κοινοβούλιο και η κυβέρνηση της χώρας.

«Η κυβέρνηση έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιείχε απειλές. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο, απευθυνόμαστε στις αρχές ασφαλείας (Sapo)» ανέφερε η Μπόντιλ Σουντέν, μια εκπρόσωπος της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του μηνύματος.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του Ρίκσνταγκ είπε επίσης ότι στάλθηκε στο κοινοβούλιο ένα «απειλητικό μήνυμα», διευκρινίζοντας πάντως ότι το κτήριο δεν εκκενώθηκε.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Σουηδίας SVT το μήνυμα προειδοποιεί τους βουλευτές και τους εργαζόμενους στο κοινοβούλιο καλώντας τους να μην προσέλθουν αύριο στο κτήριο και κάνει αναφορά στο «Λουτρό αίματος της Στοκχόλμης», τη σφαγή που διέπραξαν οι Δανοί μετά την εισβολή τους στη Σουηδία τον 16ο αιώνα.

Ένας αξιωματούχος της Sapo, ο Φρέντρικ Μίλντερ, επιβεβαίωσε ότι οι απειλές αυτές αφορούν την αυριανή ημέρα, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. «Εξετάζουμε τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να λάβουμε ενδεχόμενα μέτρα προστασίας», πρόσθεσε.


σχετικα αρθρα