Σφαίρες και μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή βόμβας φέρονται ότι εντόπισαν οι βελγικές αρχές στα σπίτια δύο συλληφθέντων ως υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Derniere Heure».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στα σπίτια των δύο ανδρών στις Βρυξέλλες βρέθηκε νιτρικό αμμώνιο, ένα συνηθισμένο λίπασμα, το οποίο ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βόμβας και σε ένα από τα δύο βρέθηκαν επιπλέον πυρομαχικά, σφαίρες για Καλάσνικοφ  ίδιου τύπου με εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Τις πληροφορίες που ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας αρνήθηκε να σχολιάσει η εισαγγελία ενώ και οι συνήγοροι των συλληφθέντων για την ώρα δεν ανοίγουν και πολύ τα χαρτιά τους, υποστηρίζοντας ότι οι πελάτες τους είναι αθώοι και ότι ενεπλάκησαν στην υπόθεση επειδή νωρίς το πρωί του Σαββάτου μετέβησαν οδικώς στο Παρίσι για να παραλάβουν τον κυρίως ύποπτο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος τους τηλεφώνησε και τους είπε ότι χάλασε το αυτοκίνητό του.

Η δικηγόρος του ενός από αυτούς, ο οποίος δεν κατονομάζεται, αρνήθηκε να σχολιάσει και είπε στο Reuters ότι ακόμη δεν έχει διαβάσει την έκθεση της αστυνομίας, ενώ ο δικηγόρος του δεύτερου υπόπτου, του Μοχάμεντ Αμρι, δήλωσε ότι ο πελάτης του αγνοούσε την ύπαρξη σχεδίου.

Οι δύο συλληφθέντες κατοικούν στη συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, μία φτωχική γειτονιά της βελγικής πρωτεύουσας, όπου κατοικούν πολλές οικογένειες μουσουλμάνων μεταναστών και η οποία εδώ και καιρό βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών σχετικά με τη δράση εξτρεμιστών ισλαμιστών.