Δυναμικό «παρών» σε μια συγκέντρωση κατά της τρομοκρατίας και προκειμένου να δηλώσουν την αφοσίωσή τους στο Παρίσι καλεί όλους τους μουσουλμάνους που ζουν στην γαλλική πρωτεύουσα το  Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού.

Το κάλεσμα είναι για την προσεχή Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι (τοπικη ώρα), μπροστά από το Μεγάλο Τέμενος, στο Καρτιέ Λατέν, παρουσία του Μεγάλου Μουφτή Νταλίλ Μπουμπακέρ και της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

«Όχι στην τρομοκρατία και τη σύγχυση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση με τίτλο «Είμαστε όλοι Παρίσι!»  υπογραμμίζοντας ότι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής «η κινητοποίηση και οι συγκεντρώσεις όλων των πολιτών είναι μια ανάγκη και η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που θέλουν να ενσταλάξουν το δηλητήριο της διχόνοιας και της καχυποψίας στην εθνική κοινότητα».

Αξιωματούχοι όλων των μεγάλων μουσουλμανικών ενώσεων καταδίκασαν «τη βαρβαρότητα» των επιθέσεων στο Παρίσι και παράλληλα εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να συνδεθούν οι τζιχαντιστές με το ισλάμ και την πιθανότητα να επαναληφθούν αντιμουσουλμανικές ενέργειες, όπως συνέβη τον Ιανουάριο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo και ενός εβραϊκού σούπερ- μάρκετ.

Ήδη υπάρχουν αναφορές για απειλές κατά μουσουλμάνων. Το βράδυ του Σαββάτου, λίγες μόνο ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ξέσπασε πυρκαγιά έξω από τζαμί στο Οντάριο, του Καναδά. Αν και δεν ήταν κανείς μέσα εκείνη την ώρα  ο πρόεδρος της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας πιστεύει ότι πρόκειται για «μια ξεκάθαρη πράξη μίσους».

Στο μεταξύ ένα τζαμί στο  St. Petersburg, στη Φλόριντα των ΗΠΑ,γνωστοποίησε ότι έλαβε ένα απειλητικό ηχητικό μήνυμα το οποίο φέρεται να έλεγε «θα σας κάψουμε και θα πυροβολήσουμε στο κεφάλι όποιον είναι εκεί μέσα».