Σε πέντε συνολικά συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι γερμανικές αρχές στο Άαχεν με την υποψία ότι σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι. Το απόγευμα της Τρίτης συνελήφθησαν δύο επιπλέον άτομα ενώ είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις τριών ακόμα.

Αν και η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για την ταυτότητα ή την εθνικότητα των τριών προσώπων, σύμφωνα με την Bild οι δύο γυναίκες και ο άνδρας που συνελήφθησαν το πρωί είναι ξένοι υπήκοοι και τα ονόματά τους είναι Άλι Κ. (29 ετών), Λάβα Μ. (28) και Ντιντέμ Α. (32).

Όπως μετέδωσε η τοπική εφημερίδα «Aachener Nachrichten», συνελήφθησαν ενώ αποχωρούσαν από Γραφείο Εύρεσης Εργασίας της περιοχής ενώ  η αστυνομία έχει πληροφορίες ότι ενδεχομένως κάποιος από τους άνδρες που αναζητούνται ως υπεύθυνοι για τις επιθέσεις στο Παρίσι ​να κρύβεται στην περιοχή.

 

Σύμφωνα με το Spiegel-Online, μία γυναίκα προσήλθε χθες στην Αστυνομία και δήλωσε ότι αναγνώρισε έναν από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι σε μια ομάδα ανθρώπων σε σούπερ μάρκετ. Ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση φέρεται να περιέγραψε τις δύο γυναίκες που συνελήφθησαν ως «παράπλευρη σύλληψη». To Spiegel πάντως διευκρινίζει ότι ο Σαλάχ Αμπντελσλάμ δεν βρίσκεται μεταξύ των τριών πρώτων συλληφθέντων.

Το Άαχεν βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με το Βέλγιο και την Ολλανδία.