Ο Ιρανός διπλωμάτης που η Αίγυπτος είχε συλλάβει και ανακρίνει θεωρώντας τον ύποπτο για κατασκοπεία εγκατέλειψε το Κάιρο σήμερα, μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA. Οι σχέσεις της Αιγύπτου με το Ιράν είχαν διακοπεί μετά την ισλαμική επανάσταση στο Ιράν το 1979 και την αναγνώριση του Ισραήλ από την Αίγυπτο την ίδια χρονιά στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας ειρήνης. Όμως βρίσκονται σε τροχιά βελτίωσης μετά τη λαϊκή εξέγερση που ανάγκασε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί την 11η Φεβρουαρίου.

Ο Κασέμ Χοσεϊνί κατηγορήθηκε για κατασκοπεία για λογαριασμό του Ιράν με σκοπό να βλάψει τα συμφέροντα της Αιγύπτου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος όταν επιβεβαιώθηκε ότι είναι διπλωμάτης και χαίρει ασυλίας. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι αναχώρησε από το Κάιρο για το Ντουμπάι.

Δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές εάν απελάθηκε· δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν.

Αν και η Αίγυπτος και το Ιράν δεν έχουν αποκαταστήσει πλήρεις διπλωματικές σχέσεις, κάθε χώρα διατηρεί μια διπλωματική αποστολή στην πρωτεύουσα της άλλης.