Ρέντσι για επιθέσεις στο Παρίσι: Δεν κερδίζει κανείς τους τζιχαντιστές μόνο με τα όπλα

Ρέντσι για επιθέσεις στο Παρίσι: Δεν κερδίζει κανείς τους τζιχαντιστές μόνο με τα όπλα

Ισορροπημένη προσέγγιση σχετικά με την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους προτείνει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, αναφερόμενος στην αντίδραση της Ευρώπης στα χτυπήματα των τζιχαντιστών στο Παρίσι την Παρασκευή. 

«Πρέπει να ληφθεί υπόψη κάθε είδος κινητοποίησης, αλλά δεν κερδίζει κανείς μόνον με τα όπλα. Είναι μια σφαιρική πρόκληση, στην οποία υπερισχύσεις αν κερδίσεις, ακριβώς, την πρόκληση της παιδείας», σημείωσε ο Ρέντσι που τόνισε πως πρέπει «να επιδειχθεί ισορροπία και λογική».

Ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στο Παρίσι «μια τεράστια επίθεση κατά της ίδιας της ιδέας της ταυτότητάς μας» και εξήγησε: 

Είμαι πολύ προσεκτικός, κατανοώ όποιον χρησιμοποιεί την λέξη πόλεμο, αλλά εγώ δεν την χρησιμοποιώ. Είναι σαφές, βέβαια, ότι η επίθεση κατά του Παρισιού, από δομικής άποψης, αποτελεί μια στρατιωτική επίθεση.

Ο Ρέντσι, τέλος, κατέστησε σαφές πως θεωρεί πρωτεύουσας σημασίας να βρεθεί μια συμφωνία για την Λιβύη, «και με την ενίσχυση του ρόλο της Ιταλίας»

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο