Το δικό του μήνυμα για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι έδωσε ο Δαλάι Λαμά.

Μιλώντας στη Deutsche Welle, ο 80χρονος θιβετιανός ηγέτης σχολιάζοντας το γεγονός ότι μετά τις επιθέσεις θρησκευτικοί ηγέτες, μαζί και ο Πάπας, δήλωσαν ότι προσεύχονται για τα θύματα, είπε:

Ο κόσμος δεν πρέπει να  ζητά από τον Θεό να διορθώσει προβλήματα που δημιούργησαν οι άνθρωποι.

«Οι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν ειρηνικά. Οι τρομοκράτες είναι κοντόφθαλμοι και αυτή είναι μία αιτία που προκαλεί τις επιθέσεις αυτοκτονίας», σημείωσε ο Δαλάι Λάμα και πρόσθεσε:

Αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί μόνο με προσευχές. Είμαι βουδιστής και πιστεύω στην προσευχή. Όμως εδώ έχουμε ένα πρόβλημα που δημιούργησαν οι άνθρωποι και τώρα ζητάμε από τον Θεό να το λύσει. Είναι παράλογο. Ο Θεός θα μας απαντούσε: "Λύστε το μόνοι σας, αφού εσείς το δημιουργήσατε".

Όπως τόνισε, η ανθρωπότητα «χρειάζεται μία συστηματική προσέγγιση για την ενίσχυση των ανθρωπιστικών αξιών της ενότητας και της αρμονίας». «Αν αρχίσουμε να την εφαρμόζουμε άμεσα υπάρχει ελπίδα ότι αυτός ο αιώνας θα είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο», υπογράμμισε. 

«Ας εργαστούμε λοιπόν σκληρά για να φέρουμε την ειρήνη στις οικογένειές μας και την κοινωνία μας και ας μην περιμένουμε βοήθεια από τον Θεό, τον Βούδα ή τις Κυβερνήσεις», κατέληξε ο σοφός άνδρας στέλνοντας το εξής βαθύ μήνυμα: «Είμαστε όλοι ένας λαός».