Ένα σπαρακτικό αφιέρωμα δημοσιεύει το περιοδικό Madame Figaro, με το οποίο αποχαιρετά τη δημοσιογράφο Veronique Geoffroy de Bourgies, η οποία έχασε τη ζωή της στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Μια καλή ψυχή. Πρώην μανεκέν, πρώην δημοσιογράφος στο Madame Figaro και στο Vogue Homme, η 54χρονηVéronique Geoffroy de Bourgies διψούσε για ζωή», αναφέρει το αφιέρωμα.

Η 54χρονη δημοσιογράφος είχε δημιουργήσει μάλιστα και το δικό της μπλογκ με τίτλο jemesensbien.fr, («Νιώθω καλά») στο οποίο ανέβαζε καθημερινά μικρά άρθρα ποιότητας ζωής.

 

Γνώριζε πολύ καλά την Μαδαγασκάρη και είχε δημιουργήσει μια ΜΚΟ, την Zazakely Sambatra («Ευτυχισμένα Παιδιά»), το 2004. Είχε μάλιστα μάθει και τη γλώσσα, στο πανεπιστήμιο, για να μπορεί να επικοινωνεί.

«Ηταν το έργο της ζωής της. Είχε χτίσει ένα ιατρείο στο Antanety και είχε φέρει νερό στα χωριά. Είχε υιοθετήσει παιδιά εκεί και μας είχε πείσει να υιοθετήσουμε κι εμείς», αφηγείται μια φίλη της.

Η Veronique, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ την Παρασκευή έξω από καφέ La Belle Équipe αφήνει πίσω της δύο παιδιά και τον σύζυγό της Stéphane de Bourgies, φωτογράφο που ειδικεύεται στη γαστρονομία και ο οποίος βρισκόταν σε ταξίδι στην Σανγκάη, όταν έγινε το μακελειό στο Παρίσι.