current views are: 2

17 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση16:30

Κάμερον: Επέκταση των αεροεπιδρομων στη Συρία κατά τζιχαντιστών

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προανήγγειλε μια συνολική στρατηγική για την αντιμετώπιση της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος»

Δημοσίευση 16:30’
αρθρο-newpost

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προανήγγειλε μια συνολική στρατηγική για την αντιμετώπιση της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος»

Την πρόθεσή του να επεκτείνει τις αεροπορικές επιδρομές κατά στρατηγικών στόχων των τζιχαντιστών και στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, προαναγγέλλοντας μια «συνολική στρατηγική» για την αντιμετώπιση της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. 

«Θα παρουσιάσω τη συνολική στρατηγική μας για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, το όραμά μας για μια πιο σταθερή και ειρηνική Μέση Ανατολή. Η στρατηγική αυτή, κατά την άποψή μου, θα πρέπει να περιλαμβάνει και τη μεταφορά της δράσης στη Συρία. Μας το ζητούν οι σύμμαχοί μας και οι λόγοι για να το κάνουμε ενισχύθηκαν μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός  στο κοινοβούλιο.

Ωστόσο δεν έκρυψε την ανησυχία του ότι η πρότασή του δεν θα περάσει από το κοινοβούλιο, όπως είχε γίνει και το 2013 με το σχέδιό του να βομβαρδίσει τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο κυριότερος πολιτικός του αντίπαλος, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν είναι αντίθετος στην επέκταση των πληγμάτων και στη Συρία και, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, έχει καλέσει το κόμμα να ακολουθήσει το παράδειγμά του. 

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν, σε ομιλία του στην έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών GCHQ (Αρχηγείο Επικοινωνιών της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου) είπε ότι η χώρα πρέπει να αναπτύξει τις δυνατότητές της στον κυβερνοχώρο για να αντιμετωπίσει τους ισλαμιστές, τους χάκερ, τους εγκληματίες και τις εχθρικές δυνάμεις που απειλούν τα βρετανικά συμφέροντα.


σχετικα αρθρα