Και δεύτερο άτομο που εμπλέκεται άμεσα στα αιματηρά χτυπήματα στο Παρίσι αναζητούν οι γαλλικές αρχές βάσει πληροφοριών που επικαλείται το Associated Press.

Την ύπαρξη του δράση πιστοποιεί ένα βίντεο. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να επέβαινε στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τις ένοπλες επιθέσεις σε μπαρ και εστιατόρια στο Παρίσι την Παρασκευή, και ο άνδρας, αγνώστων στοιχείων, καταζητείται, ανέφεραν δύο πηγές και στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Τρεις άνδρες επέβαιναν στο αυτοκίνητο μάρκας Seat, χρώματος μαύρο, που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις στα μπαρ και τα εστιατόρια», δήλωσε δικαστική πηγή.

Η πηγή αυτή πρόσθεσε πως οι διωκτικές αρχές εκφράζουν πλέον τη βεβαιότητα ότι πλάι στον Σαλά Αμπντεσλάμ, που καταζητείται από την αστυνομία και τον αδερφό του Μπραχίμ που ανατινάχθηκε στην επίθεση, υπήρχε ένας τρίτος άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

«Αναζητείται», ανέφερε μια δεύτερη πηγή, που πρόσκειται στην έρευνα.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο αξιωματούχους, εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε από έναν από τους δράστες στις επιθέσεις της Παρασκευής. Όπως μετέδωσε το CNN, το κινητό περιείχε ένα μήνυμα που ανέφερε «Εντάξει, είμαστε έτοιμοι».

Σημειώνεται ότι η αστυνομία της Γαλλίας έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Σάλαχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος θεωρείται ο όγδοος δράστης των επιθέσεων.

Την ίδια ώρα συνεχείς είναι οι έρευνες των γαλλικών αρχών για τον εντοπισμό υπόπτων για εμπλοκή στις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών να δηλώνει ότι 115.000 αστυνομικοί, χωροφύλακες και στρατιωτικοί έχουν κινητοποιηθεί στο σύνολο της επικράτειας για να εξασφαλιστεί η προστασία των πολιτών.