Για… κατοχή κάνναβης είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο ο Σάλαχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος καταζητείται διεθνώς για τον ρόλο του στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία.

«Συνελήφθη στη διάρκεια ενός τροχαίου ελέγχου ρουτίνας στις αρχές Φεβρουαρίου», δήλωσε μια εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι κατά την έρευνα του αυτοκινήτου βρέθηκε μικρή ποσότητα κάνναβης.

Ο Αμπντεσλάμ συνέχισε τον δρόμο του αφού πλήρωσε πρόστιμο 70 ευρώ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Σάλαχ, που συνοδευόταν από έναν από τους αδελφούς του και ένα ακόμη πρόσωπο, κατευθυνόταν νότια και επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο με πινακίδες Βελγίου όταν υποβλήθηκαν σε τροχαίο έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο A27.

Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει ποιος από τα αδέλφια του Σάλαχ ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο. Ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ συμβούλευσε χθες τον αδελφό του να παραδοθεί. Ο ίδιος συνελήφθη για λίγο αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον του. Ο Ιμπραχίμ Αμπντεσλάμ ήταν ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν τις επιθέσεις στο Παρίσι.

«Όπως προβλέπεται βάσει της διαδικασίας, οι ταυτότητες του Σάλαχ και των συνεπιβατών του ελέγχθηκαν προσεκτικά», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η ολλανδική αστυνομία.

«Ο Αμπντεσλάμ δεν βρισκόταν στο σύστημα», επισημαίνει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι «άρα δεν υπήρχε καμία νομική βάση για να διεξαχθεί μια πιο ενδελεχής έρευνα».

«Η κάνναβη κατασχέθηκε και ο Αμπντεσλάμ έφυγε αφού πλήρωσε ένα πρόστιμο 70 ευρώ», καταλήγει η ανακοίνωση.