Στο στόχαστρο των τουρκικών Αρχών μπήκε ακόμα ένας μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος, που θεωρείται προσκείμενος στον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον υπ'αριθμόν 1 «εχθρό» του  προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, τα νέα μέλη της διοίκησης, συνοδεία ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, έφθασαν στην έδρα του Kaynak Holding, στη συνοικία Ουσκυντάρ της Κωνσταντινούπολης.

Ο λόγος είναι οι υποψίες της τουρκικής δικαιοσύνης ότι ο όμιλος χρηματοδοτεί την οργάνωση του ιμάμη Γκιουλέν, που θεωρείται από την τουρκική ηγεσία τρομοκρατική.

Ο Kanyak Holding, που ιδρύθηκε το 1983, περιλαμβάνει περίπου 15 επιχειρήσεις που απασχολούνται στους τομείς της διανομής, της πληροφορικής, των οικοδομών και των τροφίμων. Ο κεντρικός της κλάδος, ο όμιλος Kaynak Publishing, διαχειρίζεται 28 εκδοτικούς οίκους που εκδίδουν βιβλία του ιεροκήρυκα.

Πρόκειται για τη συνέχεια του πολέμου που έχει εξαπολύσει ο Τούρκος πρόεδρος σε εταιρείες που θεωρεί ύποπτες για δεσμούς με τον Γκιουλέν. Στις αρχές Οκτωβρίου, και λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, ανάλογη επιχείρηση της αστυνομίας έγινε στον όμιλο ενημέρωσης Koza-Ipek, στον οποίο ανήκουν τα τηλεοπτικά κανάλια Bugűn TV και  Kanaltűrk καθώς και οι ημερήσιες εφημερίδες Bugun και Millet, που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση.