Αρνητικός στο ενδεχόμενο χερσαίων επιδρομών στη Συρία εμφανίστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα σχέδια της Τουρκίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στον απόηχο βέβαια της εντατικοποίησης των επιχειρήσεων στα σύνορα με την Τουρκία κατά των τζιχαντιστών που ανακοίνωσαν Ουάσιγκτον και Άγκυρα.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η Τουρκία θα λάβει κάθε είδους μέτρα, μέσα στο διεθνές πλαίσιο και εκείνο των Ηνωμένων Εθνών, για την προστασία των συνόρων της από τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη Συρία, κάνοντας λόγο και για άλλες πέραν της ISIS. 

Τέλος, όσον αφορά στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό και ειδικότερα το σχηματισμό κυβέρνησης που εκκρεμεί μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, δήλωσε ότι μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα έχει διαβουλεύσεις με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και μαζί θα συναποφασίσουν το πότε θα ανακοινωθεί το υπουργικό συμβούλιο. «Το συντομότερο δυνατόν», ήταν η απάντησή του.