Φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος όπως υποστηρίζεται, προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη Χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, δημοσίευσε το περιοδικό Dabiq, που εκδίδει στο Διαδίκτυο η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα, η οργάνωση κάνει λόγο για κενά ασφαλείας στο αεροδρόμιο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Στη φωτογραφία φαίνεται ένα μεταλλικό κουτάκι από ένα αναψυκτικό και κάτι που μοιάζει με πυροκροτητή και ένα διακόπτη.

Επιπλέον, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέφεραν ότι αρχικά είχε σχεδιάσει να καταρρίψει ένα αεροσκάφος αεροπορικής εταιρείας χώρας της Δύσης στη Χερσόνησο του Σινά, αλλά διαφοροποίησε τα σχέδιά του όταν η Μόσχα ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

Δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία διαβατηρίων που ανήκαν σε Ρώσους που σκοτώθηκαν στη συντριβή «τα οποία περιήλθαν στην κατοχή των μουτζαχεντίν».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή, μετέδιδε πως η βόμβα που εξερράγη στο ρωσικό αεροσκάφος είχε τοποθετηθεί στην καμπίνα του και όχι στον χώρο αποσκευών, όπως αρχικά πιστευόταν.

«Οι διχασμένοι Σταυροφόροι της Ανατολής και της Δύσης νόμιζαν ότι θα ήταν ασφαλείς στα αεροσκάφη τους καθώς με δειλία βομβαρδίζουν τους Μουσουλμάνους του Χαλιφάτου» γράφει το περιοδικό.

«Επομένως πήραμε εκδίκηση από εκείνους που ένιωθαν ασφαλείς στα πιλοτήρια» προστίθεται.

«Ένας εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε κρυφά εντός του αεροσκάφους, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο 219 Ρώσων και άλλων 5 σταυροφόρων μόλις ένα μήνα μετά την απερίσκεπτη απόφαση της Ρωσίας».

Αποκάλυψε επίσης ότι έκρυψε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο ρωσικό αεροσκάφος αφού κατάφερε να εντοπίσει ένα κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.