current views are: 2

18 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση17:01

Γερμανός υπ. Εσωτερικών: Σοβαρή η απειλή για την Ευρώπη και τη Γερμανία

«Η απειλή για την Ευρώπη και επίσης για την Γερμανία είναι σοβαρή. Πραγματικά σοβαρή», τόνισε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, αναφερόμενος στον κίνδυνο τρομοκρατικών χτυπημάτων. 

Δημοσίευση 17:01’
αρθρο-newpost

«Η απειλή για την Ευρώπη και επίσης για την Γερμανία είναι σοβαρή. Πραγματικά σοβαρή», τόνισε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, αναφερόμενος στον κίνδυνο τρομοκρατικών χτυπημάτων. 

«Η απειλή για την Ευρώπη και επίσης για την Γερμανία είναι σοβαρή. Πραγματικά σοβαρή», τόνισε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, αναφερόμενος στον κίνδυνο τρομοκρατικών χτυπημάτων. Παράλληλα, σημείωσε ότι  επιθέσεις όπως αυτές στο Παρίσι στρέφονται εναντίον «της ζωής» και «των αξιών» μας.

«Όποιος βλέπει την ελευθερία ως απειλή, θα είναι πάντα αντίπαλός μας», δήλωσε ο κ. Ντε Μεζιέρ μιλώντας σε συνέδριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για το Έγκλημα (ΒΚΑ) στο Μάιντς και, αναφερόμενος στην πληθώρα πληροφοριών που λαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και στην απόφαση, χθες το βράδυ, για ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα στο Αννόβερο, δήλωσε:

Αν λαμβάνουμε σοβαρά υπ’όψιν την παραμικρή πληροφορία που μας έρχεται, τότε θα παραλύσει η ζωή στην Γερμανία. Αν αγνοήσουμε όμως τις πληροφορίες, μπορεί να θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων. Πρέπει κάθε φορά να τα ζυγίζουμε. Αυτό κάναμε και χθες, πολύ σοβαρά και συνειδητά.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ αναφέρθηκε ακόμη στους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση δεν έδωσε περισσότερες εξηγήσεις για τα γεγονότα στο Αννόβερο:

Δεν μπορούμε να μιλούμε δημοσίως για πληροφορίες σχετικές με τρομοκρατία. Όχι ενώπιον μιας επικίνδυνης κατάστασης και όχι μετά από μια επικίνδυνη κατάσταση. Το θέμα είναι, μεταξύ άλλων, να προστατεύσουμε τους πληροφοριοδότες και να σταθμίσουμε τα κριτήρια, τα οποία πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικά, διότι μπορεί και στο μέλλον να χρειαστεί να λάβουμε τις ίδιες ή παρόμοιες αποφάσεις. Με την δημοσιοποίηση, καθίσταται κανείς προβλέψιμος.


σχετικα αρθρα